Frida Digital

Categories
Aprenent màrqueting

El “Principi del Cadell” o Neotènia aplicat al màrqueting


Nois! Aquí està tot inventat. 🐶 El “Principi del Cadell” o tambè conegut com “Neotenia” es tracta d’una tècnica de marketing on es busca causar en el consumidor la necessitat de protegir allò que surt en l’anunci o dit en altres paraules: crear tendressa.

Quan surt un cadell a un vídeo, la nostra reacció instantànea és: “Ai!!! Que monada, me’l emporto a casa ara mateix (encara que la meva dona hem foti fora de casa).”⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Qui no s’ha enamorat del gosset de Scottex? Aquest sería l’exemple més clar de la neotènia aplicada a màrqueting.

Principi del cadell o neotènia aplicada al marketing. Frida Digital, Agència de marketing i disseny gràfic a Lleida.

Bé, ens remontem a l’explicació biològica d’aquest fenòmen: hi ha unes certes característiques físiques, allunyades de cànons de bellessa, estils, modes o religions, que, al coincidir fan que ens surgeixi la necessitat de protegir i obtenir allò que reuneixi tots els elements.

Formes rodones, la simetría, formes tancades i el rebuig de formes angulosses son alguns d’aquests elements.

En resum, tot això fa que diguem d’un nadó que és adorable.

Per a sorpresa nostra és la pròpia intel·ligència de la natura qui ens fa així per tal que, com a espècie, vulguem i protegim els més petits i aquest fet, es diu Neotenia.

I com s’aplica al màrqueting?

Alguns exemples ràpids d’aquest principi, que podem veure a la nostra televisió, són els Minions o alguns personatges dels mítics The Simpsons.

D’aquesta manera podem deduir que els principis bàsics que ataquen el nostre cervell límbic, en realitat són mers principis antropològics que han estat estudiats des de fa dècades per especialistes de conducta humana.

Tot i que no són moltes les empreses que utilitzen dins del seu pla de màrqueting una mascota, és força útil tenir en compte aquest item, per a poder aprofitar l’efecte cadell o neotènia, ja que si aquesta mascota compleix amb els trets distintius d’un cadell real, és a dir, els ulls i el front gran, el nostre client intentarà de protegir-lo, ja que el missatge que estem enviant, el dirigim cap al cervell rèptil del nostre públic objectiu.

Com pots comprovar, té sentit aplicar la neotènia a l’àmbit publicitari i de màrqueting per provocar aquesta afectivitat en els usuaris, revifar les seves emocions i activar així el desig de compra.

Penses que el pots utilitzar en la teva pròxima campanya?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Deixa un comentari

×

Powered by WhatsApp Chat

× Contacta'ns!